2018. január 23., kedd

Szlovákiai séta....(2)

A második nap elmentünk a Csorba-tóhoz, és onnan következett a séta...
...kellemes a hőmérséklet a gyalogláshoz...az út persze nem mindenhol ilyen, túrázás szempontból lesz még jobb is.


 ...azt, hogy itt jártunk az alábbi kép bizonyítja...


Nézzük mit ír a Csorba-tóról a Wikipédia:

A Csorba-tó (szlovákul Štrbské pleso) a második legnagyobb a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon, a Furkota- és a Malompataki-völgy torkolata között, nem messze a Menguszfalvi-völgy torkolatától, 1346 m tengerszint feletti magasságban.
A tó mellett van a Csorbató nevű klimatikus gyógyhely (település). A település a Tátra körút nyugati, a Fiatalság útja keleti végén és a Tátrai villamosvasút és a Tátracsorbáról (Tatranská Štrba) közlekedő fogaskerekű végállomásánál fekszik. Nevét az alatta fekvő Csorba faluról kapta, amelynek határában fekszik. 1930-ban Miroslav Slavík javasolta, hogy nevezzék át Slovenské pleso-nak, azaz Szlovák-tónak, de javaslata nem talált visszhangra.
Forrás: Wikipédia


...amint már utaltam rá, az aszfaltozott út hamar elfogyott, és válaszút előtt álltunk. Egy kis laza séta után a jelzőtábla alapján arra lehetett következtetni, hogy "férfias" szakasz következik ☺☺☺☺☺








...síugró sáncot először valamikor a 60-as évek közepén láttam az osztrák tévében. Már akkor is lenyűgöztek a méretek, meg az, hogy nem kis bátorság kell ahhoz hogy valaki egy ugrást végrehajtson. Később magyarázták el, hogy valójában az ugró nincs is olyan magasan a talajtól, mit ahogy azt a laikus gondolná.







...azután a látvány egyre kiszélesedett...









...egy kedves játék, miből mi sem szerettünk volna kimaradni: az úton járók kavicsokat, köveket helyeznek el a fa tuskók tetejére, itt éppen Jutka "bűvöli" az egyiket ☺☺☺☺☺





...eddig minden nagyon jó volt, nagyon jól éreztük magunkat, most azonban a szakadék szélére kerültünk! ☺☺☺☺☺

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése