2018. május 2., szerda

Szlovénia....Bled....(5)

Foto: Sebő Jutka
Kinn még mindig esett az eső, vagy inkább szemerkélt, de a múzeumi részben jó volt megérinteni a kellemesen meleg cserépkályhát...☺☺☺☺☺

Még egy rövid idézet innen:

A bledi vár napjainkbanA várkastély manapság egy kiállítási terület. A kápolna mellett elhelyezkedő bemutató helyiségek Bled ősi történelmét mutatják be az első ásatásoktól, és a kastély történelmi fejlődésének egyes szakaszait, arra a korra jellegzetes berendezésével. Igaz, ezek a bútorok eredetileg nem a bledi várból származnak, mégis nagyon jelentős illusztrációk a történelmi korszakok életmódjának bemutatására.
A várkastély udvarán a melegebb hónapokban számos kulturális rendezvény van megtartva, különösen nagyon értékeltek a vitéznapok, amikor a vitézek bemutatják a középkori életet.
Foto: Sebő Jutka

Foto: Sebő Jutka

Foto: Sebő Jutka
Még néhány információ innen:

A legszebb kilátás a Bledi-tóra, Bledre és Gorenjsko régióra a várból nyílik.

Tapasztalja meg a vár festői építészetét és a múzeum gyűjteményét, amely Bled történelmi fejlődését, a kultúra és lakosság fejlődését mutatja be. A várkastély nyomdájában ismerje meg a  hagyományos, kézi technológiáju nyomtatási folyamatok, a várkastély borospincéjében pedig töltsön bort a borosüvegbe és zárja le pecsétviasszal, valamint élvezze az egészséget, a jólétet és a kényeztetést természetes termékekkel a gyógynövény galériából. A várkastély éttermében új erőre kaphat, ezt követően pedig tekintse meg a multivíziót. A nyári hónapokban a kastély hangulatát tarkítja a gróf látogatása és az íjászverseny.
Foto: Sebő Jutka
Foto: Sebő Jutka
foto: Sebő Jutka
 
Foto: Sebő Jutka
 folyt. köv.

Jutka albuma Bledről itt található: Bledi kirándulás  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése